Beleef doofblindheid bij XiNiX

Hoe ervaren doofblinde mensen de wereld? Welke gevolgen heeft hun dubbele handicap? Wij nodigen je uit om het aan de lijve te ondervinden tijdens de module ‘Doofblindheid’ bijXiNiX.

""Logo XiNiX

Programma

  • Inleidende module doofblindheid: Wat is doofblindheid? Wat zijn de gevolgen? In deze module komt algemene informatie over doofblindheid aan bod.
  • Module communicatie: Hier leer je meer over de verschillende communicatietechnieken en -mogelijkheden voor doofblinden.
  • Module omgangstips: In deze module komen enkele algemene omgangstips en begeleidingstechnieken aan bod.
  • Ervaringsruimte: Enkele begeleiders nemen je mee naar een volledig verduisterde ruimte. Je krijgt een hoofdtelefoon op, en zij begeleiden je door de ruimte met tactiele communicatie.
  • Getuigenis: Een begeleider vertelt over haar ervaringen met Usher. Er worden ook filmfragmenten getoond.

De inleidende module wordt voor de volledige groep gegeven, daarna werken we met een doorschuifsysteem. Groepjes van vier mensen volgen de begeleiders.

Praktisch

De module doofblindheid wordt verzorgd door mensen van vzw Anna Timmerman en vindt plaats in de gebouwen van Licht en Liefde te Varsenare: Oudenburgweg 40, 8490 Varsenare telkens van 14 tot 16:30 uur.

Het keuzepakket ‘Beleef doofblindheid’ wordt enkel georganiseerd op aanvraag van groepen.
Er kunnen max. 24 personen deelnemen aan de module, die enkel op een vrijdagmiddag kan plaatsvinden. Geïnteresseerden vragen minstens 3 weken op voorhand het pakket aan via 050/40.60.15 of xinix@lichtenliefde.be. De betaling van 9 € per persoon gebeurt ter plaatse op de dag zelf.