Grip vzw viert 20 jaar persoonlijke assistentie

Onze voorzitter Peter Vanhoutte droeg bij aan zes heel sprekende filmpjes van 1 minuut over het belang van persoonlijke assistentie! Met deze filpjes sloot vzw Grip haar campagne over 20 jaar persoonlijke assistntie af.

Transcriptie

Dit is wat Peter vertelt in het filmpje:
“’Ik ben Peter, ik woon in Waregem. Ik ben single maar kan toch zelfstandig wonen dankzij het persoonlijk assistentiebudget. Persoonlijke assistentie is heel belangrijk. Het maakt het mij mogelijk dat ik zelfstandig kan wonen. Mijn huis bijvoorbeeld is gekuist, er is eten. De kleren zijn gewassen, het huis is proper. Het assistentiebudget maakt het mij mogelijk om zelf keuzes te maken: wat gaan we doen vandaag? Gaan we fietsen? Gaan we wandelen? Of gaan we gewoon mensen bezoeken? Vrienden of familie? Wat gaan we eten vanmiddag? Ik kan het allemaal zelf beslissen. Dat is belangrijk. Dat ik controle heb over mijn leven.”

Campagne 20 jaar persoonlijke assistentie

Het afgelopen jaar vierde de mensenrechtenorganisatie van en voor personen met een handicap Grip vzw het 20-jarig bestaan van persoonlijke assistentie in Vlaanderen. Op 15 december 2000 keurde de toenmalige Vlaamse Regering het Besluit op het Persoonlijke AssistentieBudget (PAB) goed. GRIP wilde dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Persoonlijke Assistentie blijkt na 20 jaar immers meer dan ooit een van de topingrediënten voor een leven met grip.  

Na een campagnejaar met maandelijkse duo-interviews overhandigde Grip vzw een brochure met boodschap aan de minister van Welzijn. 

Bekijk het volledige artikel

6 filmpjes 'Persoonlijk assistentie in 1 minuut'

Zes mensen met een beperking getuigen over wat hun persoonlijke assistent voor hen betekent.

Bekijk de zes video's met getuigenissen