Initiatiecursus Haptics bij begeleiden en beschrijven

Elk jaar organiseert Anna Timmerman vzw een driedelige cursus Haptics bij mobiliteit in het VOP te Gent.
Hoe begeleid je mensen met een (auditief-)visuele beperking in allerlei situaties? Hoe beschrijf je de omgeving voor die mensen? Hoe gebruik je Haptics bij allerlei activiteiten? Wat zijn Haptics of bodily signs en wat is de meerwaarde?

""Een man doet haptics op de schouder van de vrouw die voor hem zit tijdens een workshop voor doofblinden.

Tijdens de driedelige cursus leer je hoe je Haptic signs gebruikt bij het begeleiden van Doofblinden en hoe je de omgeving beschrijft.

Wat is Haptic signs?

Een nieuwe manier van communiceren met mensen die doofblind, slechtziend of blind zijn. Met deze tekens op het lichaam kan je beschrijven wat er gebeurt, hoe iemand reageert of wat er te zien is. Ook kan je korte boodschappen doorgeven, bv. mensen staan aan te schuiven, het is tijd, je moet luider praten,…
Zo kan de doofblinde persoon de situatie beter inschatten en voelt zich meer betrokken.

Voor wie is deze initiatie bedoeld?

De sessie kan interessant zijn voor iedereen die te maken heeft met personen met een (auditief-)visuele beperking en voor de personen met de beperking zelf. Personen met een beperking brengen best hun eigen (tolk-)begeleider mee.

Deze sessie is ook een aanrader voor studenten en docenten uit de sociale richting; ergotherapie, orthopedagogie, kinésitherapie, logopedie, verpleegkunde, maatschappelijk werk, tolk voor doven,…

Workshop in 2023

Anna Timmerman vzw en Empoway organiseren workshops social haptics communications in het kader van een vorming voor assistent orale doofblinden.

Je kan ook enkel de les voor haptics communicatie op 13 mei 2023. Hier leer je alles over het beschrijven van de omgeving en het begeleiden van een doofblinde persoon.

Locatie

De vorming gaat door op zaterdagnamiddag  13 mei van 13:00 tot 17:00 in het VOP Gent, Kortrijksesteenweg 104 (op 5 minuten wandelafstand van het station Gent St-Pieters).

Prijs

15€ per les.

Inschrijven

Wil je  graag een opleiding Assistent voor orale doofblinden volgen? Schrijf je voor 21 april 2023 in via e-mail naar dbstudies@empoway.be.

Meer informatie

Bekijk onze folder Training Social Haptics communication