Thomas blogt (april '21)

Beste doofblinde vrienden,

Hoe gaat het met jullie? Was de paasvakantie een fijne tijd? Wij zijn benieuwd naar wat jullie hebben gedaan! Ondertussen is het al bijna eind april. De tijd gaat snel voorbij en het moment is aangebroken voor een nieuwe blog. 
 
Tijdens de maand april moesten we opnieuw wat teleurstellingen incasseren. De geplande activiteiten konden niet plaatsvinden.
Gisteren kondigde het federale overlegcomité aan dat er vanaf 8 mei maximaal 25 personen mogen samenkomen buiten tijdens georganiseerde activiteiten en dit voor alle leeftijden. We zijn met het bestuur bezig om te kijken welke activiteiten we de komende periode zullen organiseren.
 
Samen met HKSport plannen we op zaterdag 29 mei een eerste activiteit. Binnen enkele weken geven we jullie daar concretere info over.
 
Voor HKPioniers, normaal gaat de daguitstap door op zaterdag 12 juni, maar door lang te leven met de onzekerheden en de tijd te kort is om nog op te starten, zullen wij een andere activiteit plannen. Wij zullen jullie binnenkort nog op hoogte brengen.
En nog iets, het team van HKPioniers voegde nog een extra activiteit toe. In augustus willen we met jullie een stadwandeling doen met gids over architectuur van de gebouwen en de kunsten in Brugge: Triënnale. We hebben dit vastgelegd op zaterdag 21 augustus 2021.
 
Met HKClub wachten we voorlopig nog even af. Misschien is het haalbaar om eind juni iets te plannen. Lukt dit niet, dan wordt het eerder na de zomer. 
 
Wij willen rustig terug opstarten. Veiligheid blijft belangrijk dus we pakken het stap voor stap aan. 
 
In de vorige blog schreef ik al dat we jullie willen stimuleren om te ondernemen, om mensen te zien, om buiten te komen. 
Mijn tip voor deze maand: binnen een paar weken is het Hemelvaart, dat wil zeggen: een lang weekend voor iedereen. Grijp deze kans aan om een excursie te doen. De terrasjes zijn opnieuw open, dus misschien kan je een stadje bezoeken? België beschikt over veel prachtige steden!

Hou jullie goed en wees voorzichtig!
 

Namens het bestuur van Doofblind Vlaanderen,

Thomas De Coninck
Voorzitter