Thomas blogt (februari '21)

Dag Iedereen,
 
Wij hopen dat alles goed gaat met jullie. 
Graag willen we in contact blijven met al onze leden. Daarom schrijven we vanaf nu een maandelijks blog. Vandaag trappen we af!
 
Afgelopen februari was het jammer genoeg nog steeds onmogelijk om activiteiten te organiseren. Voor maart moesten wij de beslissing maken om nog geen activiteiten te laten plaats vinden. Wat april zal brengen, kunnen we nog niet zeggen. We wachten op de beslissing van de overheid. Als de coronamaatregelen het toestaan, proberen we zo snel mogelijk iets op poten te zetten.
Vermoedelijk kunnen we als eerste in gang schieten met buitenactiviteiten waardoor HKPioniers en HKSport in eerste instantie weer een aanbod zullen doen. Na een tijdje zullen ook de bijeenkomsten van HKClub rustig aan opstarten in het Gebarenhuis Nowedo.
 
HKPioniers zou op 10 april een activiteit organiseren. Het plan was om een bezoek te brengen aan het bakkerijmuseum in Veurne. Het museumbezoek kan helaas niet doorgaan, maar we willen wel heel graag samen komen. Daarom kwam het team van HKPioniers op de idee om een wandeltocht te doen. Van zodra er duidelijkheid is rond de coronamaatregelen, geven we meer informatie.

Voor de andere activiteiten in 2021 wachten wij nog af. Wat wij wel al kunnen zeggen, willen wij jullie graag meegeven:

Normaal gezien organiseren Doofblind Vlaanderen en Anna Timmerman een jeugdkamp, GA en forums samen met EdbU. Dit zou plaats vinden in juni dit jaar. Dit is een evenement op Europees niveau waardoor het nog te vroeg is om het dit jaar nog te laten doorgaan. We stellen het noodgedwongen een jaartje uit.
Op 26/6/2021 stond het forum en het avondfeest gepland. Aangezien dit geannuleerd wordt, vervangen we deze activiteit door een bijeenkomst in het Gebarenhuis.
 
In september vindt WDD (WereldDovenDag) plaats. Doof Vlaanderen besliste om ook dit jaar nog geen live evenement te organiseren. WDD 2021 zal digitaal gehouden worden. Hoe wij dit met HKClub juist gaan aanpakken, weten we nog niet. Meer nieuws volgt zeker nog.

Jullie merken dat er enkele grote evenementen geannuleerd worden dit jaar. Kleine bijeenkomsten zullen binnenkort wel weer mogelijk zijn. We hopen vanaf april of mei er weer voor te gaan, maar uiteraard kunnen we niks beloven.
  
Wij beseffen dat deze tijd zwaar is voor jullie. Probeer zeker ook jullie naasten te betrekken, jullie vrienden te contacteren. Het is toegestaan om met 4 personen buitenshuis af te spreken. Dus maak daar zeker gebruik van.
Als het echt moeilijk gaat en jullie voelen de nood voor een babbeltje of een gesprek, mogen jullie gerust een van ons contacteren.

Ten laatste, maar zeker niet minder belangrijk: het is deze week ‘’de Week van de Vrijwilligers’’! Wij willen de vrijwilligers die zich ingezet hebben voor onze federatie Doofblind Vlaanderen met afdelingen HKClub, HKPioniers en HKSport een GROTE DANK U WEL zeggen!

Het zijn nog steeds rare tijden. Wij hopen jullie heel snel terug te kunnen zien, wij missen jullie. Wij missen onze babbels, jullie lach, de gezelligheid. Maar wij zitten in de eindfase van het crisis, we moeten nog even volhouden… We zijn er bijna!

Namens het bestuur van Doofblind Vlaanderen,

Thomas De Coninck
Voorzitter