Thomas blogt (maart '21)

Hallo allemaal,

Normaal gezien werd er vandaag een activiteit georganiseerd met HKClub in het Gebarenhuis. Maar zoals jullie weten kon die niet doorgaan dus schrijf ik vandaag een nieuwe blog om in verbinding te blijven met elkaar.

De maand maart is zeer rustig geweest. Er is weinig dat we mochten doen.
Ik hoop samen met jullie dat we snel de mogelijkheid hebben om meer te organiseren. We hopen dat de maatregelen snel versoepelen, maar dat lijkt er voorlopig niet in te zitten. Afgelopen woensdag besliste de overheid dat er gedurende 4 weken een afkoelingsperiode zal ingesteld worden. De start hiervan is vandaag en zal zeker lopen tot 25 april. Dit hadden wij niet verwacht, maar ook nu houden we weer vol!

Dit betekent dat de activiteit van HKPioniers op 10 april wordt afgelast. Normaal gezien stond er gepland om samen te gaan wandelen, maar dit mag niet meer met zo’n grote groep. Op 24 april stond er een lezing gepland: ‘’Toegankelijkheid in de woning’’. Ook deze lezing is afgelast. Eind april bekijken wij opnieuw hoe we de activiteiten van mei en juni zullen aanpakken.

De vaccinatiecampagne is gelukkig wel gestart, wij duimen dat deze nu spoedig vooruit zal gaan en op volle snelheid zal komen. Op dit moment is meer dan 10% van de Belgische bevolking gevaccineerd. We hopen dat veel meer Belgen deze vaccinatie rap mogen krijgen.

Intern blijven we zeker nog actief. We starten op dit moment 2 projecten op. Het is nu te vroeg om er meer over mee te delen, maar weet dat we niet stil zitten. Van zodra er interessante info is, geven we dit aan jullie door.

Gisteren vierde ik mijn verjaardag. Jammer genoeg al voor de 2de keer een verjaardagsfeest in een lockdown. Ik heb er heel goede hoop op dat ik volgend jaar op mijn verjaardag wel een feestje zal mogen geven.

Maar laten ons niet negatief doen, vorige zondag startte de lente. Iedereen moet nu genieten van het mooie weer, ga naar buiten, ruik de aangename lentegeuren, ontmoet je naasten, ga wandelen, fietsen, lopen, … . Het is geen volledige lockdown. Je mag met 4 personen buiten afspreken. Maak hier zeker gebruik van. Je voelt meteen dat het deugd doet!
Weten jullie nog, in september 2019, dat HKPioniers een mototour organiseerde? Dat was een topdag, een hele fijne activiteit. Misschien kennen jullie wel iemand die een moto heeft. Neem zelf het initiatief en vraag hem of haar om een tour te doen in Belgie: Limburg, de Ardennen, de kust… Het zijn allemaal prachtige streken. 
Binnenkort ga ik samen met mijn vriendin 3 dagen een mooie wandeltocht doen door de Kempen. Het moet kunnen! Zorg ervoor dat je energie blijft vinden in de mooie dingen!

Namens het bestuur van Doofblind Vlaanderen,

Thomas De Coninck
Voorzitter