Vorming assistent voor orale doofblinden

Vraag je je af hoe je het beste kan omgaan met doofblinde personen en hoe je hen kan begeleiden? Hoe je op een goede manier kan communiceren met doofblinden die zich verbaal uiten?

Tijdens de vorming Assistent voor orale doofblinden leer je welke noden en welke specifieke ondersteuning doofblinden nodig hebben. We bieden een uitgebreide vormingsinhoud aan: van communicatie tot begeleiding en assistentie. Het accent ligt op het aanleren en toepassen van communicatie- en begeleidingstechnieken voor het ondersteunen van doofblinden die spreken (orale doofblinden).

De vorming bestaat uit 3 lesmomenten van vier uren per les. Die gaan telkens door op zaterdagnamiddag van 13:00 tot 17:00 in het VOP Gent, Kortrijksesteenweg 104 (op 5 minuten wandelafstand van het station Gent St-Pieters). Wie de vorming met succes afrondt, kan als doofblindenassistent begin augustus gratis mee op doofblindenkamp in Kasterlee. Het is ook mogelijk om een deel van de vorming te volgen.

Inschrijven

Wil je  graag een opleiding Assistent voor orale doofblinden volgen? Stuur een e-mail naar dbstudies@empoway.be.

De data voor deze vorming vind je op https://itis.empoway.be.

Over de vorming Assistent Orale Doofblinden

Empoway vzw richtte in samenwerking met Doofblind Vlaanderen en Anna Timmerman vzw de cursus Assistent Orale Doofblinden (AODB) op.Deze vorming wordt gegeven door mensen van Anna Timmerman vzw. Deze cursus wordt gesteund door de Koning Boudewijnstichting.

Meer informatie

Bekijk de poster Doofblinden Assistentie

www.empoway.be

Volg Empoway via Instagram

Bekijk ook de vorming assistent voor gebarentalige doofblinden

Heb je nog vragen? Stuur een e-mail naar dbstudies@empoway.be.