Wetenschappelijk onderzoek naar doofblindheid

Anna Timmerman vzw steunt wetenschappelijk onderzoek naar doofblindheid. Omdat de vzw niet over eigen middelen beschikt om dit te doen, wordt het geld ingezameld door mensen die zelf een actie organiseren. De initiatiefnemers mogen zelf kiezen welk onderzoek naar doofblindheid ze willen steunen.

Meer informatie over het organiseren van een actie vind je op de pagina Steun Anna Timmerman vzw.

Highlights

Met dank aan Usher Zwevegem en de enthousiaste mensen die een actie organiseerden tijdens Music for Life konden we de voorbije jaren het onderzoek een duwtje in de rug geven.  Met de opbrengst van hun acties financierden we wetenschappelijk onderzoek naar het Ushersyndroom bij Radboud UMC Nijmegen en UZ Gent.

Usher Zwevegem

Een kleine vereniging in Zwevegem organiseert jaarlijkse acties om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar Usher. De opbrengst van hun acties wordt via Anna Timmerman vzw geschonken aan wetenschappelijk onderzoek naar Usher.

Usher Zwevegem organiseerde enkele acties:

  • Een fotozoektocht in 2019
  • Een familie-sneukeltocht in 2017
  • De opbrengst van Kortrijk Gordelt 2016 was ten voordele van Usher Zwevegem. Er werd 2.000 € aan UZ Gent geschonken voor wetenschappelijk onderzoek naar Usher.

Music for Life

In 2019 werd tijdens Music for Life in totaal 7.110 € ingezameld voor onze vzw en wetenschappelijk onderzoek naar doofblindheid.  Hiervan werd 2.000 € aan wetenschappelijk onderzoek naar Usher geschonken.

In 2018 werd tijdens Music for Life in totaal 5.627 € ingezameld voor onze vzw en wetenschappelijk onderzoek naar doofblindheid. Hiervan werd 1.385 € aan wetenschappelijk onderzoek naar Usher geschonken.

In 2017 werd tijdens Music for Life in totaal 2.850 € ingezameld voor het wetenschappelijk onderzoek in Nijmegen.

In 2016 bakte de Kouterschool in Zwevegem een grote Usher-hartenkoek voor de Ketnet-koekenbak tijdens Music for Life. Er werd 613,11 € ingezameld dat aan het wetenschappelijk onderzoek in UZ Gent werd geschonken.

Officiële overhandiging opbrengst Music for Life aan SWODB

Peter Vanhoutte (voorzitter van Anna Timmerman vzw) overhandigt de cheque aan Nicole Kort (voorzitter van SWODB). Groepsfoto met de bestuursleden van Anna Timmerman vzw en de initiatiefnemers die het geld inzamelden.

In 2016 overhandigden we een cheque van 10.000 euro aan de Nederlandse Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Doofblindheid voor het onderzoek van Radboud UMC nijmegen onder leiding van prof Erwin van Wijk. Dit bedrag werd tijdens Music for Life 2015 verzameld met een grote inzamelingsactie van UsherPower en de verkoop van pralines, krijtmokken en muëslibekers van enkele medewerkers van FOD Financiële zaken Gent.